Teknologien har gjort integrerede solceller attraktiv

Posted on

Der er øjensynligt mange danskere, som gerne vil have solcelleenergi i hjemmet, men ikke har købt dem endnu, da de fylder for meget og ødelægger den arkitektoniske linje, der er skabt i det enkelte hjem. Herudover kan det også antydes, at mange af de danskere, der i fortiden ikke har købt solceller, også har gjort det af designmæssige grunde, da teknologien ikke har det mest æstetiske udtryk – I hvert fald ikke indtil nu. De seneste år er der nemlig blevet skabt det, der kan udtrykkes som ”usynlige solceller”, og de har hittet hos de danske boligejere.

Integrerede solceller er en optimal løsning

Den nye løsning med integrerede solceller betyder, at man bygger de enkelte anlæg, således at blender med det design og den arkitektur, det enkelte hus har. Her skal det understreget, at det ikke rokker på noget som helst, når det kommer til det arkitektoniske og designmæssige udtryk, som det enkelte hus har, inden man bygger de enkelte anlæg ind.

Man kan integrere solcelleanlæggene på mange måder. Man kan for eksempel sætte solcellepanelerne ind i vinduerne, så det vitterligt kan blive næsten umuligt at se, at der er indsat solceller i det enkelte hus. Denne teknologi vil blot betyde, at en stor del af ens tag vil ligne, at det er lavet af glas. Herudover bygger man det også ind i vægge, på tage og andre steder, hvor det ikke fungerer forstyrrende for det overordnede indtryk.

Overvejer man at købe denne teknologi og altså integrere de solceller, man vil have i hjemmet, skal man dog være klar over, at der naturligvis er nogle omkostninger ved en sådan installering. Det vil derfor være væsentligt dyrere at købe denne teknologi, i forhold til hvis man blot køber det helt klassiske solcelleanlæg, der kan stå for sig selv i haven.

Se også denne video med integrerede solceller i et nyt byggeri: