Solceller: idag en moden teknologi

Posted on

Siden 2011 er prisen på solceller faldet og det må anses som værende en positiv udvikling. Netop fordi solceller idag er blevet en moden teknologi der skal være med til at sikre den vedvarende energiforsyning i Danmark. Markedet for solcellepaneler og anlæg er da også vokset markant, hvilket solcelleproducenterne har mærket i form af flere salg til både private og erhverv.

Idag kan en normal familie med hus få monteret solceller på taget til ca. 100.000 kroner og dette kan spare familien mindst 500 kr. i strøm om måneden. Hvis man investerer i solcelle teknologi, er der altså tale om en langsigtet løsning der langsomt tjener sig ind. Ofte kan der være tale om en rigtig god investering, hvis man forventer at blive boende i huset i en længere periode. Ikke nok med sparer man mange penge på EL, det øger også husets værdi på boligmarkedet, hvilket er interessant den dag man står og skal sælge. Hvor meget prisen bliver øget med, er forskelligt fra hus og by. Det er dog ikke unormalt at man kan tjene det halve-hele solcelleanlæg hjem, hvis man er ejer at et dyrere hus i et attraktivt boligområde.

Solenergi kan forsyne dine elektroniske enheder

Solcellepaneler kan bl.a. sættes op på husmure og tage og levere strøm til en hel familie. Derudover skal der en omformer til for at konvertere den producerede jævnstrøm til elnettets 240 volt. Det kræver derfor også, at køberen får skiftet sin elmåler. Alt afhængig af hvor meget strøm familien har behov for, udregnes det, hvor mange solceller der er behov for at få installeret.

Solceller – En bæredygtig teknologi

Solcelleanlæg kan idag have en levetid helt op til 40 år. Ofte kan en investering være tjent hjem i løbet af 10 år, hvilket gør det til en yderst god investering. Der findes også det der kaldes isolerede solcelleanlæg, hvilket ofte bruges i områder, hvo der ikke er en elforsyning. Her lagres energien istedet i batterier.

Er du på jagt efter en leverandør til solcelleanlæg, så findes der flere i Danmark som tilbyder løsninger med særdeles fornuftige vilkår. Der har desværre været en masse forvirring om solceller i markedet de seneste år, hvorfor man idag skal være mere påpasselig med hvem man køber sit solpanel igennem. Husk derfor at læse anmeldelser og se efter ting som produktgaranti og resultater, før du går videre med en eventuel handel.