Journalister sender live fra deres iPhone

Posted on

Det er utroligt, hvor meget man kan med en iPhone. Så utroligt, at man nu er begyndt at bruge dem som erstatning til meget dyre og immobile stykker teknologi. Et godt eksempel er tv-verdenen. Her har man altid sendt live-rapportere ud med et kamerahold, hvilket både har krævet mange mennesker, men også mange lønkroner og ressourcer. I dag har iPhone-teknologien gjort, at udvalgte begivenheder sendes live fra en telefon. Her streamer man simpelthen direkte fra kameraet i mobilen til alle de tv’er og computere, der er hjemme i de danske stuer. Idag leverer det indbygget kamera i iPhone nemlig en høj kvalitet og med lidt tilbehør, kan man forbedre transmissionen yderligere.

Sådan sender man live fra sin iPhone

Hvis du er interesseret i at lære, hvordan du selv kan sende tv fra din smartphone, er det meget nemt. Teknologien er først for alvor blevet udviklet i de seneste år, da man først har kunne sende live fra de mange SmartPhones, når kamerakvaliteten var god nok og forbindelsen hurtig nok. Det er den nu, og man kan sende HD-klip direkte fra sin smartphone. Det eneste du skal gøre er følgende:

  • Sørg for, at du har en god og stabil internetforbindelse. Det kan enten være en stærk 3G- eller 4G-forbindelse. Det er dog bedst, hvis det er WiFi-forbindelse.
  • Herefter downloader du appen Parascope, hvor man kan transmitere live fra sin iPhone.
  • Følg de instruktioner, du får via appen, og så er du ellers klar til at gå på live.
  • Overvej et ekstra batteri eller en powerbank til din Apple iPhone så du har nok strøm til transmissionen.
  • Brug en iPhone holder, et stativ eller tripods for at stabilisere kameraet og transmissionen yderligere.

Den meget simple procedure, der ligger i teknologien, har de mange danske tv-stationer også fået øjnene op for. Det gør det nemlig billigere og mere mobilt, når de skal have journalister ud at dække historier. I år havde Århus Stiftstidende for eksempel en rapporter til Skanderborgfestival. Her sendte journalisten ene og alene alt materiale direkte fra sin iPhone og ud på tv-skærmene. Udsendelserne var et så stort hit, at man også næste år regner med at bruge iPhone-teknologien til at rapportere fra festivalen.