Hvordan ser fremtidens kontormøbler ud?

Posted on

Udviklingen inden for kontormøbler har været kæmpestor de sidste mange år. Der er kommet en masse nye og anderledes modeller på markedet, hvilket har betydet, at forbrugerne i dag har langt større valgmuligheder, når de skal have nye møbler til kontoret. Samtidig er der sket en stor forandring i måden danskerne ser gamle møbler på. Det er nemlig ikke længere usandsynligt, at man erstatter gamle kontormøbler med andre brugte møbler. Men hvordan kommer kontormøblerne til at se ud i fremtiden?

Fremtidens møbler bliver intelligente

Det er altid svært at spå om fremtiden, men på nogle møbelmesser kan man ud fra de forskellige præsentationer forsøge at regne ud, hvordan fremtiden kommer til at udfolde sig. Og det kunne tyde på, at man i fremtiden kommer til at fokusere mere på det, man kalder for ”intelligente” møbler. Det betyder blandt andet, at vores møbler i fremtiden kan blive i stand til at kommunikere med os. Det kan for eksempel være, at batteriniveauet er ved at være lavt, og det kan bordet i så fald gøre opmærksom på.

Dette åbner op for en verden, man ikke tidligere har troet mulig, når det kommer til kontormøbler. Men der er grund til at tro, at samtidig med at der dukker møbler op, der har indbyggede opladningsmuligheder, så kan man altså gøre det samme i større møbler. Tag for eksempel hæve-sænkebordet, der er meget populært i øjeblikket. Her kan det altså blive muligt at give bordet dets egen hjerne som kan holde styr på, hvor længe du har siddet ned og arbejdet, foreslå at du rejser dig op for afveksling, og ikke mindst holde styr på dine elektroniske hjælpemidler som computer, iPad og mobiltelefon.

Det skal blive spændende at se, hvordan et stort udvalg af kontormøbler bliver gjort intelligente og kommer til at præge fremtiden, både i kontormiljøer og hjemme i de private hjem.