Fremtidens teknologi er afhængig af solcelleanlæg

Posted on

I takt med Danmark langsomt skal omstilles til bæredygtig, vedvarende energi, bliver det mere og mere tydeligt, at solenergi kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtidens teknologi. I dag ser vi allerede flere og flere producenter, der indbygger solceller i forbruger-produkter men potentialet er langt større ifølge flere eksperter. I fremtiden skal solcelleanlæg levere strøm til et langt større område. Det er alt fra veje til flyvemaskiner, der kommer til at gøre brug af solceller som en primær eller supplerende og miljøvenlig energikilde, hvilket kan bekræftes på adskillige teknologi-blogs.

Veje og flyvemaskiner skal have indbyggede solcelleanlæg

Nogle eksempler på den fremtidige teknologi, der skal have solceller som en af de bærende kræfter er blandt andet veje og flyvemaskiner. Disse skal nemlig være drevet af sollys, hvis man spørger en række førende forskere på feltet. I dag bruger vi enorme summer på at levere strøm til vejnettet og det er solcelleanlæg et både billigere og miljøvenligt alternativ til. Her skal der eksempelvis indbygges solceller på vejene, således at de kan give energi til små lyspære i vejene. Disse kan så fungere som vejskilte, som man konstant kan ændre. Med andre ord kan man altså fra administrativt plan skrive beskeder, lave færdselstegn og skrive budskaber via vejene, som man konstant kan ændre. Dette gør det for eksempel nemmere at lave de nødvendige ændringer, når der er ulykker på vejene.

En anden vigtig ændring, som kan laves i fremtiden, er den måde flyvemaskiner får energi på. Hvor man i dag flyver på benzin som brændstof, er man begyndt at eksperimentere med solcelleanlæg på vingerne. Ideen bag det hele er, at man i et fly alligevel er så tæt på solen, at man sagtens kan benytte de stærke solstråler, der forekommer i sådanne lufthøjder. Man har dog kun brugt teknologien til flyvemaskiner, der ikke fragter mennesker indtil videre. I fremtiden kan man for miljøets skyld håbe på, at der også bliver plads til helt almindelige borgerer i de solcelledrevne fly.