Fremtidens teknologi sætter krav til din elektriker

Posted on

Fremtidens teknologi er kompliceret og svær, så derfor bliver der større og større krav til den elektriker, der i fremtiden skal kunne klare tingene i de danske hjem. De næste tyve år vil allerede byde på vilde skærmteknologier, avancerede styresystemer, trådløse løsninger ud over det, man forestiller sig er muligt, og meget mere. Her gennemgår vi det teknologi, som med høj sandsynlighed kommer til at være dagsordenssættende for de danske elektrikere i mange år frem.

Det er ikke længere nok for en elektriker blot at have styr på en fladskærm

I fremtiden skal elektrikere kunne meget mere end blot at installere et tv eller en fladskærm, Der kommer nemlig store teknologiske udfordringer, som betyder, at et moderne elektriker-firma i fremtiden skal kunne mange forskellige ting:

  • En elektriker skal kunne klare skærmteknologier i mange forme
  • De nye trådløse løsninger skal man også kunne håndtere
  • En el-installatør skal også forstå så på 3D-printere
  • Lokalitetsteknologier bliver også dagsordenssættende
  • Et elektriker-firma skal kunne arbejde med touch-teknologi

En af de mest levende teknologier lige nu er skærmteknologien. Som det er lige nu har vi allerede meget små, falde skærme, der er rimeligt avancerede. I fremtiden skal en el-installatør kunne klare tv’er, der kan bøje, der kan fungere interaktivt og i særdeleshed LCD-skærme.

Derudover er der også en lang række trådløse løsninger, som bliver udbudt i løbet af de næste par år. Her bliver det alt fra lys og varme til underholdning og musik, som skal kunne reguleres trådløst. Her kommer elektrikere til at have nogle af de største opgaver.

En anden teknologisk ting, som helt sikkert også bliver vigtigt for Danmarks elektrikere at vide noget om, er 3D-printere. Disse kommer til at være vigtige i fremtiden. Det samme kan man sige om GPS-systemer, der både kan sættes i hjemmet, i telefonen og i tasker og cykler. Alt sammen kan hvilke på elektrikernes skuldre i fremtiden.